Bodeling ved samlivsophør og skøde samlivsophør


Hvis i står den triste situation og skal gå fra hinanden og den ene part skal overtage den hidtil fælles bolig, så skal der lave et skøde på det nye ejerforhold.

Hvis i er enige om bodeling ved samlivsophør, så kan i komme videre ved at få tinglyst skødet i den enes navn og den anden kan blive fritaget for evt. gæld i har sammen i banken eller realkredit.

Indhold

Hvad koster skøde samlivsophør?


Et skøde ved samlivsophør koster kun 995,- hvis vores formular benyttes, tryk på linket nedenfor. Dertil kommer tinglysningsafgift til staten som du kan læse mere om nedenfor.

Tinglysningsafgift ved samlivsophør


Tinglysningsafgift ved samlivsophør koster til staten en fast afgift på 1.750 kr. Dertil kommer en variabel afgift som er 0,6% af det højeste af enten 85% af seneste offentlige vurdering (kun 50% af dette beløb, hvis du kun overtager 50% af boligen) eller købesummen. Hvis du ikke er bekendt med den skattemæssige konsekvens for handler mellem tidligere samlevende, så anbefales det at søge gratis rådgivning hos SKAT herom.

Se evt. mere her.

Risiko for erstatningsansvar ved bodeling samlivsophør


At der er tale om bodeling ved samlivsophør ænder ikke på det faktum at ansvaret svarer til en normal bolighandel. Hvis sælger af ejendommen vil benytte sig af Huseftersynsordningen med henblik på at ansvarsfraskrive sig for sit 10-årige ansvar for skjulte fejl og mangler, så skal der tilbydes at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring. For at der kan tilbydes en ejerskifteforsikring, bliver man nødt til at få udarbejdet tilstandsrapport samt elinstallationsrapport.

Man dog lave en aftale hvori der f.eks. aftales, at disse rapporter først laves ved et evt. fremtidigt salg til tredje part. Dette kan være med til at begrænse et evt. ansvar, men det er IKKE det samme som en fraskrivelse af ansvaret under Huseftersynsordningen.

Hvis i skulle ønske rådgivning om vilkår i skødet og ønsker at vi hjælper med at udarbejde en juridisk korrekt købsaftale, så kan dette tilkøbes for 4.000 kr. til sidst i bestillingsformularen, eller kontakt os og hør mere.

Samlivsophør bodeling ugifte


Mange forskellige ord bruges om det samme emne, hvor tidligere samlevende går fra hinanden og boligen skal overgå til den ene. Normalt bruger man kun ordet bodeling ved skilsmisse eller separation, men meningen er den samme ved samlivsophør ugifte. Man laver en aftale om hvad der skal ske med boligen, indbo og evt. andre aktiver man har sammen. Om det kaldes en bodeling, betyder juridisk ikke noget.

Tag den
første kontakt!

Vi er juridisk en del af Din-Bolighandel ApS  - CVR: 37460508

Support

Vi sidder klar på e-mail til at guide dig. Bemærk vi er også til rådighed på telefonen, men til normalpris 1.700 kr.

Kontaktinfo

Din-Bolighandel ApS
Kærvej 6
4733 Tappernøje