Skøde på grund købt af kommunen


Har du vundet et udbud af byggegrunde hos en kommune og bliver du i vilkårene bedt om at forestå tinglysning af grundkøbet? Vi hjælper dig med at tinglyse et juridisk korrekt skøde i henhold til vilkårene med kommunen. Dette gør Skøde 24/7 for kun 995,-.

Indhold

Tinglysning grundkøb af kommunen


Fordi der er tale om grund, så betyder det også at der er specielle regler omkring tinglysningsafgiften. En tinglysning grundkøb vil skulle beregnet som det højeste af enten seneste offentlige vurdering eller købesummen. Hvis købesummen indeholder moms, er det dog tilladt at fratrække momsen i afgiftsgrundlaget, når tinglysningsafgiften beregnet.

Hvis der f.eks. pga. af nylig udstykning ikke foreligger en selvstændig vurdering på grunden, så vil Sælger erklære at købesummen udgør sælgers bedste skøn af værdien på grunden. Derved vil man skulle betale afgift af købesummen, hvis det er tilfældet. Tinglysningsafgiften for grundkøbet beregnes en variabel afgift på 0,6%. Denne oprundes til dog til nærmeste 100 kr. Derudover er der en fast afgift på 1.750 kr.

Et praktisk eksempel på beregning af tinglysningsafgiften vil være: 400.000 kr. inkl. moms i købesum for grunden, en offentlig vurdering på 275.000. Her vil tinglysningsafgiften være 1.750 + 0,6% af købesummen ekskl. moms på kr. 320.000 (da denne er højere end den offentlige vurdering) - i alt kr. 3.750.

Køb af byggegrund advokat


Enkelte kommuner skriver som vilkår i købsaftalen, at det er en advokat som skal udarbejde skødet. Vi har aldrig oplevet ikke at få lov til at udarbejde skødet af Kommunen, da vi ligesom Advokater har en fuld ansvarsforsikring og nok skriver flere skøder end de fleste Advokater gør.

Tag den
første kontakt!

Vi er juridisk en del af Din-Bolighandel ApS  - CVR: 37460508

Support

Vi sidder klar på e-mail til at guide dig. Bemærk vi er også til rådighed på telefonen, men til normalpris 1.700 kr.

Kontaktinfo

Din-Bolighandel ApS
Kærvej 6
4733 Tappernøje