Skøde overdragelse mellem ægtefæller


Skal begge ægtefæller på skøde, eller har du brug for at lave en 100% skøde overdragelse mellem ægtefæller? Det hjælper vi rigtig gerne med for kun 995,-. Det betyder ikke noget om det er i forbindelse med en handel eller som en gave du skal have begge ægtefæller på skøde.

Indhold

Ved skødeoverdragelses mellem ægtefæller tilkommer også en tinglysningsafgift til staten som du kan læse mere om lige nedenfor.

Tinglysningsafgift skøde ægtefæller


Tinglysningsafgift for skøde mellem ægtefæller vil afhænge af hvordan man vælge at ”handle” ægtefællerne imellem. I kan handle på helt almindelige markedsvilkår, som alle har ret til uanset om man er ægtefæller, samlevende eller helt fremmede. Her vil afgiften være 0,6% af købesummen samt en fast afgift på 1.750 kr.

I kan også vælge at ejendommen skal gives som gave. Ved gave, vil afgiften som det mindst mulige være en afgift på 0,6% af 85% af den offentlige vurdering (for andelen af ejendommen som handles, hvis ikke hele ejendommen). Dertil kommer en fast afgift på 1.750 kr. Et eksempel er hvis den offentlige vurdering er kr. 900.000 og du overdrager halvdelen af ejendommen, så vil afgiften være 0,6% af 50% af 85% af 900.000 plus 1.750. - i alt en afgift på kr. 4.050.

Se evt. mere her.

Skøde ægtefæller – ”konefinten”


Hvis man overdrager hele ejendommen til sin kone, så kaldes det også ”konefinten”. Dette gøres af nogen for at beskytte ejendommen mod kreditorer.

Da ægtefæller gerne må give hinanden store gaver, uden at det vil udløse gaveafgift, er dette helt lovligt. MEN, dette skal dog være sket inden den ene ægtefælle får økonomiske problemer. Hvis dette ikke er tilfældet, så kan kreditorer have held med at omstøde gaven.

Tag den
første kontakt!

Vi er juridisk en del af Din-Bolighandel ApS  - CVR: 37460508

Support

Vi sidder klar på e-mail til at guide dig. Bemærk vi er også til rådighed på telefonen, men til normalpris 1.700 kr.

Kontaktinfo

Din-Bolighandel ApS
Kærvej 6
4733 Tappernøje